dilluns, 27 de setembre del 2010

Sucot i acte per la Pau


El Diari de Terrassa s'ha fet ressò de l'acte per la Pau organitzat per la comunitat Baha'i de Terrassa que es va fer el passat 22 de setembre, coincidint amb l'inici de Sucot.

L'acte va comptar amb la participació de diferents confessions religioses establertes a la ciutat i Tarbut Terrassa va tenir l'honor de representar a la comunitat jueva, procedint a la lectura del següent text:

Shalom!
Bona tarda a tothom.

Vull agrair en nom meu i de la meva comunitat aquesta amable invitació per participar en la commemoració del Dia Internacional per la Pau.

Res més convenient en el dia d'avui, doncs curiosament avui celebrem la festivitat de Sucot.
Aquesta festivitat te una doble vesant.
Una d'agraïment pels fruits que la Terra ens dona i una vessant de record. Recordem el viatge pel desert a la recerca d'un destí.

Tan una vessant com l'altre, tenen en comú l'agraïment i la felicitat, ingredients bàsics per la Pau.

Segons la tradició, hem de construir una cabana on viurem durant els 7 dies que dura la festivitat de Sucot.
Allà farem vida, menjarem i jugarem.

Igual com construïm una cabana, podem construir la Pau.
Tota construcció requereix d'esforç i fonaments. Però sobretot necessitem voluntat.
La mateixa voluntat que es va necessitar per travessar el desert durant 40 anys, serveix perquè la humanitat sencera faci el camí cap un món de Pau.

Les nostres ensenyances ens omplen el cor d'ètica, moral i bondat.
Quan fem una pregària, preguem per totes les nacions del món i el que sempre demanem és que aquestes nacions visquem en un món d'amor i Pau.

Sucot ve després de Iom Kipur, la festivitat més important en el nostre calendari. Pel Kipur demanem perdó i reflexionem en les nostres accions de passat i de futur i expressem la nostra voluntat per ser millors persones.
Sucot enllaça aquests moments d'introspecció amb el record de qui deixa enrere un passat negatiu. Un passat que vol esdevenir futur on el camí es ple de dificultats, un desert de 40 anys, però que culmina amb el sentiment d'esperança vers un futur millor pels nostres fills.

Avui, una petita representació de les nacions del món, expressem la nostra voluntat i esperança pq siguem capaços tots plegats de perseverar en el nostre camí en la recerca de la Pau.
Aquí, dins el que podríem considerar el nostre tabernacle expressem en veu alta allò que les dones i homes de bona voluntat ens uneix i que compartim amb les diferents visions del món:

Ose shalom bimromav, u berajamav, u yaasé Shalom alenu, ve al kol amo Israel , ve imru amen.

El que fa la pau a les alçades, que en la seva misericòrdia, faci descendre la pau sobre nosaltres, i sobre tot Israel, i responguem, Amen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada