dijous, 18 de març del 2010

Reunió dels representants de Tarbut Sefarad a quatre ciutats del Vallès


El passat dissabte 6 de Març de 2010, es va fer possible la trobada entre quatre ciutats del Vallès (Terrassa, Sabadell, Sant Cugat i Rubí) per començar a treballar per la cultura jueva. Va ser una trobada bastant singular i diferent. Quatre persones adultes a un ‘Viena’ (sí, el dels entrepans) decidint un temari que ens portaria a consolidar una nova reunió i anticipar els preparatius per a una futura conferència! Quan parlem de singularitat només podem pensar en lo diferents que som i tot el que vam aconseguir en una sola reunió!

La nostra meta que també és la vostra és que els nostres conciutadans de Catalunya i concretament del Vallès coneguin la cultura jueva que tants anys va viure al nostre país i que avui en dia molt pocs son capaços de recordar i acceptar com a bona.

Per donar a conèixer la cultura jueva començarem presentant les seves festes i tradicions, que són la millor manera de definir al món jueu, i a partir d’aquí profunditzar en altres temes. És per aquest motiu que hem decidit titular la nostra primera conferència ‘Festes i Tradicions de la Cultura Jueva’.

Cada representant de les ciutats abans mencionades s’encarregarà de parlar d’una part del temari de Tradicions i Cultura del judaisme.

La temàtica a treballar es basarà en els punts següents:

  • Shabat
    Pregàries ( Shajarit, Minjá, Arbit)
    Brit milá (circumcisió)
    Bar/Bat Mitzvá
    Festes: Rosh Hashaná, Yom kipur, Sucot, Simjá Torah, Hanuka, Tu bishvat, Purim, Pessah y Shavuot
    Kashrut (menjar Kosher)
    Hatuná (casament jueu)

Esperem poder arribar al màxim de persones possibles i que la temàtica sigui del màxim interès per a tothom.

Quan tota la informació estigui ben consolidada us informarem de la data i el lloc on es celebrarà la conferència.

Gràcies a tots vosaltres pel vostre recolzament, però sobretot gràcies a Tarbut Sefarad que un bon dia ens va agregar a aquest meravellós projecte i que ha fet possible aquesta trobada.

Tarbut Sefarad al Vallès [Tarbut Terrassa, Tarbut Sabadell, Tarbut Sant Cugat i Tarbut Rubí]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada